piątek, 19 kwietnia 2013

Mam smak na sałatkę z grillowanymi pieczarkami


Sałatkę tę spotkałam w pewnej krakowskiej restauracji. Dodałam trochę od siebie i powstała pyszna szybka sałatka, którą można dodać do obiadu lub zjeść osobno.

Potrzebujemy

(składniki na dwie porcje)

  • paczka mixu sałat
  • ser gorgonzola
  • kilka suszonych pomidorów
  • 8 pieczarek
  • orzechy laskowe
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka octu balsamicznego
  • ząbek czosnku
  • pieprz

Przygotowanie

Sałatę myjemy i suszymy. Pieczarki kroimy na plasterki i grillujemy. Suszone pomidory kroimy na paseczki, ser gorgonzola w kostkę, orzechy laskowe na połówki. Mieszamy oliwę, ocet balsamiczny, rozgnieciony ząbek czosnku i pieprz. Do miski wkładamy sałatę, zgrillowane pieczarki, ser gorgonzola, suszone pomidory i orzechy laskowe. Zalewamy sosem i mieszamy.

Do tej sałatki sprawdzi się także roszponka czy rukola.



Przepis bierze udział w akcji:

PieczarkowyTydzien2013

1 komentarz: